Oh Jeah!

Azok A Pasik

Pasikról mindent - szigorúan csak nőknek

Tetszik? Klikk a Like-ra

2010.08.27. 15:02 A_Pasi

Vágy és elvárás

A vágy és az elvárás néha elegyedik, de nem ugyanarról a dologról van szó. Mindkettő esetében várunk valamit. Vágy akkor keletkezik, amikor az a kívánt dolog éppen nem elérhető amit szeretnénk. Egy gondolat, hogy "Ah de jó lenne, ha...". Még ha egy apró dologról is van szó (csoki, puszi, képeslap, e-mail stb.), akkor is a hiány kelti fel a vágyat. Amikor megkapod, akkor boldog vagy egy darabig és a vágy elszáll. Majd jön egy újabb vágy...

Az elvárás pedig egy adott dolog, aminek a bekövetkezésére feltétel nélkül várunk. Ebben nincs benne a "jó lenne, ha". Egy kicsit az "ez lesz és kész"-re hasonlít. Nincs alternatíva. Olyan írott vagy íratlan "törvény", amit szinte feltétel nélkül vársz. Az elvárás egy kijelentés, egy állítás, (írásban, szóban, gondolatban stb.) aminek a hitelességéről a kijelentője szentül meg van győzödve.

Vegyük azt a példát, amikor azt várod, hogy a pasi felhívjon.

Itt aztán bele lehet keverni a vágyakozást is az elvárásba, pedig két külön dologról van szó. Vágysz is arra, hogy felhívjon, és ha bekövetkezik nagyon boldog leszel, de ha nem hív, akkor a vágy elszáll és majd jön helyébe másik fontosabb.

De ugyanakkor el is várod, hogy felhívjon pedig nem biztos, hogy jogos az elvárásod. Akkor lehet jogos ez az elvárásod, ha megígérte vagy egyértelműen megegyeztetek, hogy fel fog hívni. Ha ez a "szerződés" nem jött létre, hogy a férfinek fel kell hívnia a csajt, akkor ez az elvárás jogtalan, és alaptalan. Ettől függetlenül sok nő jogot formál arra, hogy ezt az elvárását fenntartsa. Egyszerűen kitalálja megában, hogy a pasinek "fel kell hívnia", pedig néha a pasi semmilyen ilyen utalást nem tett.

...csak rajta! Ebből lesz a csalódás! Az elvárás be nem következtéből. Az elvárásban csalódunk és nem a vágyban. A csalódás csak az elvárásból fakadhat.

Ha nem várod, el a pasitól, hogy felhívjon akkor nem tudsz csalódni. Ugye milyen egyszerű? Az... de az életben megvalósítani nem olyan könnyű!

Hogyan kontrolálod le magad, hogy "NE VÁRD" a telefonhívását? ez megint egy másik kérdés (talán lesz erről is egy bejegyzés). A lényeg az elváráson van.

Ha megegyeztetek, vagy ő megígérte, hogy fel fog hívni, akkor jogosan várod, hogy felhívjon. Ettől függetlenül nem biztos, hogy fel fog hívni. Így mi a legjobb amit tehetsz? NEM NEM AZ HOGY FELHÍVOD! Hanem, akkor se támasztasz elvárást, ha ő megígérte!

Hoppá... és így megint nem tudsz csalódni! Vágyhatsz rá, de ne várd el!

..és akkor vegyük a legjobb esetet:

  1. Pasi megígérte, hogy felhív
  2. nem támasztasz elvárást, annak ellenére, hogy megígérte
  3. vágysz rá
  4. ..és felhív

Mennyire boldog lennél ebben az esetben??

 

Ha vágysz egy világkörüli útra, de semmit nem teszel érte, akkor csalódott leszel, hogy nem érted el? Attól függ, hogy mekkora elvárást támasztottál magaddal szemben.

Ha csak átfutott az agyadon, hogy jó lenne, ha összejönne, de nem igazán tettél érte, akkor szerintem nem lennél csalódott. Nem lennél olyan csalódott, mint ha valaki megígérte volna neked hogy elvisz egy világkörüli útra.

Ha viszont mondjuk 2 éven keresztül spórolnál és csak azért dolgoznál, hogy ez létre jöjjön és még se jönne össze, akkor valószínűleg csalódott lennél. (egyébként ez utóbbi esetben nehezen tudom elképzelni, hogy valaki feladja, ha már ennyire elszánt :) )

Ha pedig életed végig vársz a világ körüli útra, akkor se fogsz csalódni, nem igaz? Mert amíg a vágyad él és hiszel benne, hogy megvalósulhat, akkor egyrészt nem adod fel, másrészt nem volt még miben csalódni. Ha meg bekövetkezik, akkor meg boldog leszel.

Ha egy olyan dolog következik be, amire vágyunk, akkor érezzük a boldogságot.
Minek belekeverni az életünkbe a csalódást, szomorúságot, bánatot, ha meg lehet oldani anélkül is???

 

Én igyekszem a saját elvárásaimat minimumon tartani. Ez az egyik kulcsa a boldogságomnak. Így keveset csalódom, de ha bekövetkeznek dolgok, amire vágytam, akkor nagyon boldog vagyok.

 

Következő bejegyzés 2010-08-29-én 02:04-kor jelenik meg és a Pasik irányításáról fog szólni

Szólj hozzá!

Címkék: és nők ismerkedés csajok pasik csajszik pasizás bepasizás


A bejegyzés trackback címe:

https://apasik.blog.hu/api/trackback/id/tr102243967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása